var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-13164515-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();
Helpotamme yrittäjän arkea toimivilla taloushallintopalveluilla
Tehokas kumppani taloushallintoon

Muista huolehtia osakeyhtiön edunsaajailmoituksen teosta 1.7.2020 mennessä

Noin 300 000 yrityksen pitäisi tehdä edunsaajailmoitus kaupparekisteriin viimeistään 1.7.2020. Määräaika siis lähestyy kovaa kyytiä, mutta valtaosalla yrityksistä ilmoitus on vielä tekemättä. Ilmoitusvelvollisia omasta puolestaan ovat kaikki osakeyhtiöt pörssiyhtiöitä ja keskinäisiksi kiinteistöosakeyhtiöiksi rekisteröityneitä yhtiöitä lukuunottamatta.
Velvollisuus perustuu rahanpesulakiin ja EU-direktiiveihin, jotka edellyttävät muun muassa tilitoimistoja tuntemaan asiakkaansa. Edunsaajailmoitus täytyy tehdä erikseen kaupparekisteriin, koska edunsaajat eivät välttämättä ole yrityksen vastuuhenkilöitä, kuten hallituksen jäseniä.

Rahanpesulain mukaan edunsaaja on henkilö, joka omistaa osakkeista yli 25 prosenttia, käyttää äänimäärästä yli 25 prosenttia tai käyttää muuta määräysvaltaa yrityksessä.

Edunsaajia voi olla yrityksessä yksi tai useampi henkilö tai ei yhtäkään. Edunsaaja on aina ihminen. Kuolinpesää, yritystä tai kuntaa ei siis voi ilmoittaa edunsaajaksi.

Avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö tekee ilmoituksen vain, kun edunsaajana on muu henkilö kuin yhtiömies.

Edunsaajailmoitus on maksuton ja se tehdään sähköisesti YTJ-palvelussa. Kirjaudu palveluun osoitteessa https://www.ytj.fi/index/edunsaajat.html.

Clerica Yritystilit – Helsinki
Toimipiste Arabiankatu 12 (2. krs)
00560 Helsinki
010 271 5180
info@clerica.fi

Clerica Laskenta – Karkkila
Toimipiste Huhdintie 5
03600 Karkkila
010 271 5181
info@clerica.fi

Taloushallintoliiton auktorisioima logo

Copyright © 2024 Clerica Oy